A kosár üres

A kosár üres

Mosogatógép teszt Németországban

A németországi Stiftung Warentest, független fogyasztóvédelmi alapítvány, 2016. júniusában különböző gyártók összesen 88 különböző típusú mosogatógépét tesztelte.

A Stiftung Warentest alapítványról érdemes tudni, hogy a kiválasztott termékeket saját költségén szerzi be, különböző boltokban. Szakembereik minden terméket nagy alapossággal vizsgálnak meg, majd objektív szempontok alapján értékelnek. A tesztek pontos menetének leírása, az abban részvevő készülékek listája és értékelése előfizetőik számára elérhető.

A 60 cm széles A+++ energiahatékonyságú mosogatógépek közt a Miele az etalon. Ezt a következtetést vonták le a Stiftung Warentest szakemberei a mosogatógép teszt során. A különböző márkákból kiválasztott 88 mosogatógép típus közül a Miele G 6200 SCi, illetve a teljesen beépíthető készülékek kategóriában a G 6260 SCVi típus érte el a legmagasabb pontszámot. A mosogatógép tesztet végző szakemberek dicsérték a Miele mosogatógép nemesacél belső terét, a talpaspoharak állítható tartóit, és az automatikus ajtónyitás funkciót is. A Miele mosogatógép tisztítási hatékonysága és használhatósága az összes készülék közül a legmagasabb pontszámot kapta, továbbá a működési zajszintjét is nagyon jóra értékelték.

A Miele cég termékei minősége mellett megbízhatóságáról is híres, hiszen az összes készülékét 20 éves élettartamra teszteli.