A kosár üres

A kosár üres
 • miele-szakuzlet-00903
 • miele-szakuzlet-00851
 • miele-szakuzlet-00834
 • miele-szakuzlet-00825
 • miele-szakuzlet-00647
 • miele-szakuzlet-00635
 • miele-szakuzlet-00539
 • miele-szakuzlet-00529
 • miele-szakuzlet-00517
 • miele-szakuzlet-00472
 • miele-szakuzlet-00466
 • miele-szakuzlet-00358
 • miele-szakuzlet-00354
 • miele-szakuzlet-00334
 • miele-szakuzlet-00321
 • miele-szakuzlet-00311
 • miele-szakuzlet-00221
 • miele-szakuzlet-00188
 • miele-szakuzlet-00061

Különleges szolgáltatásunk, hogy a nálunk vásárolt készülékeket (a porszívók kivételével) szakembereink a kiszállítást követően üzembe helyezik, illetve ismertetik használatát. További információkat erről a "Rólunk" menüpont "Szolgáltatásaink" almenüjében talál.

Miele készülékek karbantartása

Sokszor kérdezik tőlünk, hogy pontosan milyen időszakos karbantartási feladatokat kellene elvégezni a Miele készülékeken. Ugyan a használati utasításban ezek pontosan le vannak írva, de most igyekszünk röviden összefoglalni a főbb tudnivalókat, készüléktípusokra bontva.

 

 

Főzőlap

 

A Miele főzőlap, felületének alapvető tisztításán kívül, nem igényel különösebb karbantartást. A főzőlapok tisztítására a Miele rendelkezik egy rendkívül jó üvegkerámia és nemesacél tisztítószerrel, ami a szennyeződéseket és az edények aljából hátramaradt elszíneződéseket is szépen eltávolítja.

 

 

Hűtőszekrény

 

A Miele hűtőszekrények közül sok típus (az összes borhűtő, illetve a hűtőszekrények közül is számos berendezés) rendelkezik gyárilag aktívszenes szűrővel. Ennek a feladata, hogy a belső terükbe bekerülő kellemetlen szagokat megkösse. Az aktívszenes szűrőket évente cserélni kellene.

A Miele fagyasztószekrények mindegyike rendelkezik NoFrost funkcióval, így nem jegesednek. Ettől függetlenül a fagyasztóteret javasolt évente egy alkalommal meleg vízzel és kézi mosogatószeres ronggyal kitisztítani.

A hűtőszekrények esetében célszerű még a hőcserélő felületek tisztítása is 1-2 évente (mely bizonyos típusoknál elöl, a készülék aljánál, másoknál a hátfalon található). Ezzel javíthatunk a hűtőszekrények hőleadásán, így csökken a kompresszor üzemideje és fogyasztása is.

 

 

Kávéfőző

 

A Miele kávéfőző esetében abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szinte minden tennivalóra figyelmeztet bennünket. A vízkőoldást, tejzsíroldást, főzőmű zsírtalanítást célszerű a Miele által forgalmazott ápolószerekkel elvégezni.

Javasolt a Miele kávéfőző által kiírt tisztítási feladatokon felül a kávéfőzők cseppfogótálcáját és főzőművét hetente egyszer kivenni, és nedves szivaccsal áttörölgetni.

 

 

Kombi gőzpároló

 

A Miele kombi gőzpároló belső terét minden használatot követően mosogatószeres ronggyal érdemes tisztítani. Amennyiben magasabb hőmérsékleten sütünk zsírosabb dolgokat, előfordulhat, hogy zsírfoltok égnek rá az oldalfalára, melyek nehezebben eltávolíthatóak. Ilyen esetben a sütést követően célszerű használni az áztatás programot, amely fellazítja a szennyeződéseket. Ha ennek ellenére is nehezen lehet eltávolítani ezeket a foltokat, javasoljuk a Miele DGC Celan használatát, mely kifejezetten erre a célra van kialakítva.

A tepsit, a húsmaghőmérőt és a sütősínt pedig csakis kézzel tisztítsuk, soha ne tegyük mosogatógépbe.

 

 

Mosogatógép

 

A Miele mosogatógép esetében a legfontosabb, hogy amennyiben a készülék kéri, mindig töltsük fel sóval.

Fontos még, hogy Miele mosogatógép alsó szűrőjét folyamatosan tisztán tartsuk. Lehetőleg igyekezzünk elkerülni, hogy különböző magok (dinnye, citrom, stb.) kerüljenek a mosogatótérbe, mert ettől eltömődhetnek a mosogató karok (bár ez is tisztítható, de körülményes).

A Miele mosogatógép időszakos ápolására javasoljuk a Miele DischClean ápolószert évente min. 1 alkalommal, mely kifejezetten a gumi és műanyag részek ápolását szolgálja.

Célszerű havonta egy alkalommal az intenzív programot is használni a Miele mosogatógépen (akár üresen, akár edényekkel), mivel a magas hőmérséklet eltávolítja az esetleges lerakódásokat.

 

 

Mosógép

 

A Miele mosógép időszakos karbantartásához mindenképpen hozzátartozik a berendezés bal alsó részén található szűrő min. negyedéves tisztítása. Amennyiben a tisztítás folyamán azt vesszük észre, hogy a műanyag részeken barna, illetve fekete hártya keletkezett, akkor bizony túl kevés mosószert használunk.

A Miele mosógépek esetén javasoljuk, hogy hetente min. 1 alkalommal legalább 75 °C hőmérsékletű programot is használjunk (akár üresen, akár pl. törülközőkkel), mely az esetleges lerakódásokat el tudja távolítani.

Amennyiben TwinDos rendszerű mosógépünk van, az esetleges hosszabb (2 hét) üzemszünet előtt feltétlenül tisztítsuk ki az adagoló rendszert. Erre a célra van a Miele TwinDos Care ápolószere.

Évente egy alkalommal mindenképpen érdemes a készülék vízkőtelenítése is. Erre a célra a Miele vízkőoldót javasoljuk.

 

 

Páraelszívó

 

A Miele páraelszívó esetén a legfontosabb teendőnk a nemesacél zsírszűrők tisztítása, lehetőleg minél gyakrabban (átlagos használat esetén 2 hetente javasolnám). Ezek mosogatógépben is tisztíthatóak 55 °C hőmérsékletű programon. Ha nincs kellően gyakran tisztítva a szűrő, az meggátolja a páraelszívó működését, illetve a hosszú ideig nem tisztított szűrőket lényegesen nehezebb kitakarítani.

 

Ha azt vesszük észre, hogy a Miele páraelszívó idővel gyengül, érdemes megnézni, hogy a levegőkivezető elem nincs-e elkoszolódva a ház külső oldalán.

 

 

Porszívó

 

A Miele porzsákos- és robotporszívók esetében sokan megfelejtkeznek arról, hogy a készülékben található levegő szűrőket cserélni kell. Ezt Miele porzsákos porszívók esetén évente, Miele robotporszívó esetén negyedévente kellene elvégezni. A robotporszívóknál idővel a forgókefék is elhasználódhatnak, melyeket szintén cserélni kell. A Miele porszívók tartozékait ide kattintva tudja megnézni.

A Miele porzsák nélküli porszívók esetében csupán a tartályok (külső és belső) kitakarítását kell elvégeznünk.

Nem tudjuk elég gyakran elmondani, hogy soha ne porszívózzunk építkezési törmeléket, vagy vizet a porszívóval, mert ez a biztos vesztét okozza.

 

 

Szárítógép

 

A Miele szárítógép esetén az ajtónyílásában lévő szűrőket kell minden használatot követően kitakarítani. Amennyiben ezek már úgy eltömődnek, hogy nem lehet rajtuk átlátni, mindenképpen célszerű folyó vízzel átmosni, hogy a levegő ismételten át tudjon haladni a szűrőn.

A Miele szárítógép bal alsó sarkában látható szervizajtó mögötti szürke szűrőt 2-3 hetente célszerű kivenni, a felületét egy nedves szivaccsal letörölgetni, majd bő vízzel átmosni. Sok év folyamatos használatot követően előfordulhat, hogy ez a szűrő eltömődik. Ilyenkor érdemes újat rendelni. Ha a szűrő valamilyen oknál fogva kiszakad, azt azonnal cserélni kell.

 

 

 

Bízunk benne, hogy a fenti tanácsokkal sikerült segítenünk a készülék használatában. Amennyiben további kérdése lenne, szakértőink örömmel állnak rendelkezésére.