A kosár üres

A kosár üres
Tisztelt Ügyfelünk! Szaküzletünk nyitva várja az érdeklődőket. A szájmaszk használata továbbra is kötelező, egyszerre maximum 7 fő tartózkodhat üzletünkben. A létszámkorlátozás miatt kérjük maximum egy kísérővel érkezzen. Tájékoztatjuk továbbá, hogy egyes termékek beszerzési ideje eltérhet a weboldalon feltüntetettektől. Erről munkatársaink tudnak bővebb felvilágosítást adni. Tájékoztatjuk továbbá, hogy az oldalunkon látható árak május 1-ig érvényesek.

 

 • miele-szakuzlet-00901
 • miele-szakuzlet-00851
 • miele-szakuzlet-00825
 • miele-szakuzlet-00647
 • miele-szakuzlet-00635
 • miele-szakuzlet-00538
 • miele-szakuzlet-00517
 • miele-szakuzlet-00467
 • miele-szakuzlet-00365
 • miele-szakuzlet-00335
 • miele-szakuzlet-00245

Miele vákuumozó fiók

Miele vákuumozó fiók számos felhasználási lehetőséget kínál. Segítségével előkészíthetjük az ételeket Sous-vide párolásra, marinálhatunk, visszazárhatunk kisebb lekváros -vagy szószos üvegeket, készletezhetünk, megőrizhetjük a kényes éltelek aromáját és állagát, továbbá tartósíthatjuk az ételeinket.

A Sous-vide párolás a légmentesen lezárt tasakba zárt élelmiszerek esetében lehetséges. Elkészítésükhöz 100 °C-nál alacsonyabb hőmérsékletű víz vagy pára és fokra pontos hőmérséklet beállítás szükséges. Az eljárás előnye, hogy az ételek nedvességtartama és ízanyaga nem tud kifőni. A Miele a Sous-vide párolásra mostantól teljes körű megoldást kínál. A Miele vákuumozó fiókkal elvégezhető a vákuumzacskózás, egyes Miele gőzpárolók pedig alkalmasak (a DG 68.. sorozatot visszamenőleg is alkalmassá lehet tenni) a Sous-vide párolási módra.

Az ételek tárolásában is nagy segítséget nyújthat egy Miele vákuumozó fiók. A vákuumozott élelmiszerek tovább eltarthatók, hiszen a vákuumtasakból eltávolítjuk a levegőt, ebben az esetben a káros oxigént is. Így meghosszabbítható az ételek eltarthatósága, megakadályozható az aromavesztés (például egy felbontott kávé vagy fűszer visszazárásával) is. A vákuumozás segítségével az ételek nem veszik át egymás illat és szaganyagát a hűtőben (pl. halak vagy hagyma) és nem száradnak ki (pl. egy felbontott zacskó chips vagy keksz esetén). Akár a kirándulásra vitt szendvicseket is lezárhatjuk, hogy ízük és állaguk ne romoljon. A fiók alkalmas tárolóedények vákuumozására is így a nyomásra érzékeny élelmiszerek gyümölcsök, zöldségek szavatossága növelhető.

Marinálni is tudunk a Miele vákuumozó fiók segítségével. Ha húst, halat szeretnénk készíteni egyszerűen a megszokott módon fűszerezzük be, majd vákuumozzuk le. A vákuum hatására az ízek felerősödnek, nem oxidálódnak és szinte belenyomódnak az élelmiszerbe. Ez ízhatás így lényegesen intenzívebb lesz.

A Miele vákuumozó fiók várhatóan áprilistól lesz elérhető.  Az EVS 6114 és EVS 6214 vákuumozó fiókok megtekinthetőek weboldalunkon.